Tuesday, December 8, 2009

Vetrinærbesøk

I forbindelse med at vi planlegger å sende Hekla til parring i januar trengte vi et besøk hos dyrlegen. I samme slengen tenkte vi at vi skulle få chippet henne, siden det snart blir påbudt og vi uansett hadde tenkt å gjøre det ved neste dyrlegebesøk.

Som forventet var dyrlegen veldig fornøyd med henne. Hun fant ikke noe å klage på, og mye å skryte av. Hekla er nå nesten dobbelt så tung som sist gang hun var til kontroll. Nå er hun 4.6 kg og da veide hun 2.4 kg.

Vi endte opp med å ta blodprøve på henne så vi får sjekket nyrer ol. I tillegg bruker de samme prøven til å finne ut om hun er smittet av katte HIV. Til slutt bestilte vi gentest for HCM. Der er det to mutasjoner som kan forårsake dette, så vi håper hun ikke har noen av dem.

For å ta blodprøven måtte de barbere bort litt pels. De "jaget" oss ut av rommet for da ville katten trekke seg mer mot dyrepleieren og ikke mot oss, så det var tryggere for henne om vi ikke var der. Når de kom ut med henne var hun alt puttet tilbake i baggen sin. Så når vi kom hjem var vi veldig spente på hvor mye de hadde barbert. Hadde de tatt en stor flekk med pels? Svaret på det det var nei. Med en kort sjekk så klarte jeg ikke å finne ut hvor de faktisk hadde barbert :P

Vi har nå fått resultatene av alle prøvene sånær som HCM-testen (som måtte sendes til Tyskland og dermed tar ekstra lang tid). Alle prøvene var normale, og alt er vel med pus. :D

No comments:

Post a Comment